De ce să scrii un blog despre Electrice și Electronice?

Radio-Portabil-RIC-2-electronica

Când eram un mic copil, îmi doream foarte mult să reușesc a deprinde misterele ce stăteau la baza minunii ce făceau ca o mică cutiuță albă alimentată de o micuță baterie să-mi transmită Radio-Portabil-RIC-2-electronicasunete în ureche printr-un fir. Abia primisem cadou un mic radioreceptor portabil Ric 2.

În acele vremuri găseai cu ușurință schemele electronice pentru tot felul de aparate, marea lor majoritate fiind livrate odată cu instrucțiunile de folosire ale acestora..

Așa am început să mă documentez, să învăț a citi aceste scheme, să înțeleg cum acestea funcționează, să mă documentez despre fiecare componentă electronică în parte.

Cu timpul componentele electronice au devenit tot mai mici și mai ieftine, au apărut integratele (circuitele integrate), industria  electronică autohtonă s-a volatilizat și toate aceste cunoștințe au rămas la nivel de hobby, fiind din ce în ce mai rentabil să înlocuiești un aparat electronic decât să-l repari.

Nostalgia acelor vremuri a rămas. Știu că mulți dintre adolescenții de azi sunt fascinați de acei ani în care cu câteva componente și ceva fire puteai face un  bec să lumineze intermitent sau un difuzor să cânte.

Cred că a venit vremea să folosim noile tehnologii pentru a păstra vii amintirile acelor vremuri și să înțelegem astfel mai bine cum funcționează dispozitivele inteligente ce ne înconjoară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *