Ghirlande luminoase sau Star Shower?

Chiar dacă nu a nins încă peste tot, știm cu toții că se apropie luna Decembrie cu pași rapizi. Acum, că noaptea a devenit mai mare decât ziua, mulți dintre noi simțim nevoia de a ne împodobi exteriorul locuinței, aleile sau grădina cu cât mai multe luminițe.

În ultimii ani s-au creat două mari trenduri. Unii preferă clasicele ghirlande luminoase, alții sunt tentați de proiectoarele laser de tip Star Shower.

Star Shower
Vânzătorii de proiectoare laser cu jocuri de lumini încearcă să-și promoveze produsul enumerând anumite avantaje:

  • consum redus
  • rezistența la intemperii
  • diverse funcții automatizate
  • diversitatea efectelor luminoase
  • suprafața acoperită de lumini

Nu pot să-i contrazic, dar nici nu aș supraestima aceste avantaje. Dacă ar fi să fiu răutăcios aș reuși să găsesc ghirlande luminoase cu aspect clasic care sunt superioare și celui mai performant proiector de jocuri de lumini. De ce nu o fac? Pentru că nu cred că un tip de produs îl exclude neapărat pe celălalt din nevoia de a înfrumuseța locul aducând spiritul sărbătorilor în sufletele noastre.

Vedeți poza alăturată? Cum aș putea renunța la frumusețea acestor becuri doar pentru a lăsa loc unor lumini care să alerge pe pereți?

Există acum și ghirlande cu becuri LED, ba chiar au apărut și ghirlandele luminoase care nu consumă, fiind alimentate pe timpul zilei de energia solară. În plus, sunt și ghirlande cu jocuri de lumini deosebite.

Eu zic că-i mai important să creăm efectul scontat utilizând aranjamente luminoase cu gust, decât să ne batem capul cu avantajele și dezavantajele acestor ornamente luminoase.